top of page
Ara
  • LAUSEL LENS

Lens nasıl kullanılır?

Lens Kullanımı


Lens gözün görme konusundaki eksiklik ve sağlık sorunlarını çözmek için kullanılan tıbbı bir gereçtir. Gözlüğe nazaran daha estetik durması tercih miktarını arttırmaktadır.

Lens Nasıl Kullanılır?

Eğer lensi kullanacak kişi daha önce lens kullanılamamışsa yani ilk defa kontak lens kullanmak durumunda ise lensi aldığı optik veya eczaneden gerekli bilgiyi almalıdır. Lens kutusundaki kullanma kılavuzu okunmadan kullanmaya başlanmamalıdır.

Lens Kullanımı Nasıldır?

Göz hassas bir yapı olduğundan dolayı lensi kullanmadan önce eller temizce yıkanmalıdır. Peki lens kullanmaya nasıl başlanır? Lens tümsek kısmı parmağa gelecek şekilde alınmalıdır. Sonra göz bebeği odak alınarak hassasça göze yerleştirilmelidir. Ardından gözün bir kaç defa kırpılması ile lens yerine oturacaktır.

Lens Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Lens kullanılırken en dikkat edilmesi gereken faktör hijyendir. Lens gözden çıkarıldıktan sonra dikkatli bir şekilde tekrar suyuna geri konmalıdır. Bir diğer önemli faktör ise sık sorulan bir sorudur. Peki lensler akşam çıkartılır mı? Evet, lens akşam daha doğrusu gece uyumadan önce çıkartılmalıdır. Gözde lens varken uyunmamalıdır.

Lens Gözde Ne Kadar Kalabilir?

Gece uyunmadan önce lensin gözden çıkarılması gerektiği göz önünde bulundurulunca lensin gözde kalma süresi 15 16 saat kadar olmalıdır. Çünkü gözün de dinlenmeye ihtiyacı vardır. Lens gözde ne kadar kalabilir? Sorusu sık sık sorulan bir sorudur. Günlük kullanımı 15 veya 16 saat şeklinde ifade edilen lensler en fazla 15 gün kullanılmalıdır. Sonrasında onlar atılıp yenileri kullanılmaya başlanmalıdır.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Lausel Lens Mocha Rengi | Doğal ve Çekici Bakışlar

Lausel Lens Mocha rengi, doğal ve çekici bakışlar elde etmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Bu renk, kahverengi, ela ve mavi gibi farklı göz renklerine sahip kişilere uyum sağlar. Lausel Lens Moc

lausellens renkleri, gözlük lensi renkleri, kontakt lens

Lausellens renkleri, gözlerinizi kişiselleştirmek ve kendinizi ifade etmenin harika bir yoludur. Lausellens lensler, doğal göz renginizin tonunu zenginleştirmek veya tamamen değiştirmek için kullanıla

bottom of page