top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıilhan talha komuroglu

renklli lens tersi düzü nasıl anlaşılır

Renkli lens ters düz nasıl anlaşılır?

Yumuşak renkli lenslerin tersi-düzünü (içten dışa olup olmadığını) anlamak zor olabilir çünkü son derece ince ve çok esnektirler. Renkli lensi ters düz nasıl anlaşılır sorusuna deneyimli kontakt lens kullanıcıları bile sorun yaşarlar. Kontakt lensi, lensin kenarı yukarı bakacak şekilde işaret parmağınızın ucuna yerleştirin. Ardından, merceğe yandan bakabilmek için parmağınızı doğrudan gözlerinizin önünde tutun. Lensiniz, kenarı tamamen dik olacak şekilde mükemmel bir fincan şekli oluşturuyorsa, lens doğru yönündedir ve gözünüze yerleştirilmeye hazırdır. Kenarda belirgin bir dışa doğru bükülme varsa (ağızlı bir çorba kasesi gibi), lensler terstir.


Bunun dışında renkli lens siparişi verirken dikkatli olmamız gereken bazı konular vardır. Renkli lens siparişi verirken dikkat edilmesi gerekenler göz sağlığımız için oldukça önemlidir. Muayene sonrasında doktor size uygun ölçüyü verir ve renkli lens alırken size verilen ölçüde lens almanız gerekir. Renkli lenslerinizi sipariş vereceğiniz firmanın CE sertifikası olmasına ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Renkli lensler tedavi için kullanılabileceği gibi kozmetik amaçla da kullanılabilirler.

Ayrıca renkli lens takarken de dikkatli olmalısınız. Daha önce kullanmadıysanız renkli lens takma videosu izleyebilirsiniz.Bu konuda ilk adım olarak ellerimizin hijyenik olması önemlidir.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Lausel Lens Mocha Rengi | Doğal ve Çekici Bakışlar

Lausel Lens Mocha rengi, doğal ve çekici bakışlar elde etmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Bu renk, kahverengi, ela ve mavi gibi farklı göz renklerine sahip kişilere uyum sağlar. Lausel Lens Moc

lausellens renkleri, gözlük lensi renkleri, kontakt lens

Lausellens renkleri, gözlerinizi kişiselleştirmek ve kendinizi ifade etmenin harika bir yoludur. Lausellens lensler, doğal göz renginizin tonunu zenginleştirmek veya tamamen değiştirmek için kullanıla

bottom of page